Go Back
+ servings
glutenfria frallor med dadlar

Glutenfria frallor med dadlar

Goda frukostfrallor med naturligt glutenfria ingredienser.
Inga röster ännu
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Jäsning 2 timmar
Total tid 3 timmar
Måltid Bröd
Portioner 16 stycken

Ingredienser
  

  • 4 msk premium psyllium
  • 100 g havremjöl
  • 100 g rismjöl
  • 200 g fullkornsrismjöl
  • 200 g bovetemjöl
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl dadlar
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 800 g (8 dl) mjölk (eller vatten)
  • 50 g jäst

Instruktioner
 

  • Värm mjölken och lös upp jästen i den.
  • Tillsätt honungen och dadlarna.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål. Kör både de blöta och torra ingredienserna i en matberedare på låg hastighet i tio minuter.
  • Låt degen stå och jäsa i två timmar.
  • Fukta händerna och forma degen till 16 frallor.
  • Låt frallorna efterjäsa en halvtimme. Grädda i 180 grader i 45 minuter.

Anteckning

Tips! Du kan byta ut dadlarna mot ljusa russin.
Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu
Keyword fralla, glutenfritt bröd
Tried this recipe?Let us know how it was!