Glutenfria frallor med dadlar
Goda frukostfrallor med naturligt glutenfria ingredienser.
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 45 minuter minuter
Jäsning 2 timmar t
Total tid 3 timmar t
- 4 msk premium psyllium
- 100 g havremjöl
- 100 g rismjöl
- 200 g fullkornsrismjöl
- 200 g bovetemjöl
- 2 dl glutenfria havregryn
- 1 dl dadlar
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 800 g (8 dl) mjölk (eller vatten)
- 50 g jäst
Värm mjölken och lös upp jästen i den.
Tillsätt honungen och dadlarna.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Kör både de blöta och torra ingredienserna i en matberedare på låg hastighet i tio minuter.
Låt degen stå och jäsa i två timmar.
Fukta händerna och forma degen till 16 frallor.
Låt frallorna efterjäsa en halvtimme. Grädda i 180 grader i 45 minuter.
Tips! Du kan byta ut dadlarna mot ljusa russin.
Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu
Keyword fralla, glutenfritt bröd