Go Back
+ servings
Glutenfria Biskvier

Glutenfria Biskvier

Goda glutenfria biskvier fria från vitt raffinerat socker.
Inga röster ännu
Förberedelser 50 minuter
Tillagningstid 7 minuter
Total tid 57 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 18 stycken

Ingredienser
  

Botten

  • 1 dl mandel (skalad)
  • 1 dl hasselnöt
  • 2 tsk xantangummi
  • 3 msk kokossocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 st äggvitor

Fyllning

  • 12 st dadlar (färska, mjuka) (140g)
  • 2 msk kokosolja (kallpressad, eko)
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk starkt kaffe (alt 1 msk vatten + 1 tskmacapulver)

Chokladöverdrag

  • 3 msk kokosolja
  • 1 msk kakao

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Botten. Mixa mandel, hasselnöt, kokosocker, xantan och vaniljpulver till fint mjöl.
  • Häll i två äggvitor och mixa till en go smet.
  • Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Ca 3 cm i diameter. Jag fick 18 st.
  • Ställ in i mitten av ugnen. Grädda ca 5-7 min.
  • Låt svalna.
  • Fyllning. Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare.
  • Lägg i smält kokosolja, kakao, kaffe (alt vatten+maca). Mixa till en slät smet.
  • Använd en tesked och bred fyllningen lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna.
  • Ställ i kylskåp eller frys. Det går så mycket enklare att doppa de i choklad om de är kalla.
  • Chokladöverdrag. Smält kokosolja och rör i kakaon.
  • Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna. Upprepa doppningen om du vill ha lite tjockare lager.

Anteckning

Recept av Jennie Sjöström, jenniesmarket.se. Massor av läckra och bra recept för alla tillfällen. Bild av Magnus Egger.
Keyword glutenfria biskvier
Tried this recipe?Let us know how it was!