Go Back
+ servings
glutenfria våfflor

Glutenfria Belgiska Våfflor

Goda klassiska glutenfria våfflor i belgiskt våffeljärn. Går även att göra i vanligt våffeljärn.
Inga röster ännu
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 8 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör
  • 120 g (3 dl) glutenfri mjölmix
  • 1 tsk premium psyllium
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl kallt vatten

Topping

  • Smält choklad, gärna mörk, över 80%.
  • Hallon eller andra bär

Instruktioner
 

  • Smält smöret och låt svalna.
  • Blanda mjölmixen, psyllium, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
  • Vispa ner mjölk och vatten. Låt smeten stå och svälla i några minuter.
  • Häll över det smälta smöret och vispa ordentligt.
  • Värm upp våffeljärnet och pensla rikligt med smör innan du gräddar.
  • Häll i smeten och grädda tills våfflorna får en fin färg och blir frasiga.
  • Toppa med chokladsås och hallon.

Anteckning

Tips! Att införskaffa ett så kallat belgiskt våffeljärn gör hela måltiden så mycket lyxigare. Behöver inte kosta mer än ett vanligt järn och finns hos de flesta vitvarukedjor.
Keyword glutenfria våfflor
Tried this recipe?Let us know how it was!