Go Back
+ servings
Glutenfri Semmelwrap

Glutenfri Semmelwrap

En variant på den klassiska semlan. Tunt semmelbröd med massor av krämigt innehåll. Lika god som en vanlig semla tycker vi.
Inga röster ännu
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 7 minuter
Total tid 37 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 4 stycken

Ingredienser
  

Ingredienser Wraps

  • 2 msk chiafrön blandat med 6 msk vatten
  • 2 msk kokossocker, alt. sukrin gold eller annanvalfri torr sötning
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • ¾ msk premium psyllium
  • ¾ msk bakpulver
  • 1 msk smält kokosolja
  • ¾ tsk kardemumma
  • 1 nypa salt
  • ½ dl valfri mjölk
  • grädde

Ingredienser mandelmassa

  • 1 dl grovmalt mandelmjöl
  • 3 msk valfri mjölk tex havremjölk
  • 1 msk agave sirap altyacon sirapeller annan valfri sötning,

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225C.
  • Smält kokosoljan på låg värme i en kastrull, ställ åt sidan för att svalna.
  • Blanda chiafröna med vattnet, rör om tills du har en geléaktig massa.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Blanda sedan samtliga ingredienser till en jämn deg i en skål. Låt degen svälla 3-4 minuter.
  • Dela degen i 4 lika stora delar.
  • Kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Kavla degen tunt, ca 2-3 mm tjock.
  • Grädda i 5-7 minuter, en eller två åt gången beroende på hur stora plåtar du har. Låt svalna innan servering.
  • Bred på mandelmassa och spritsa på valfri grädde, vik ihop, servera och njut!

Anteckning

Förvaring och hållbarhet: Godast färska men går absolut bra att spara i kylskåpet några dagar. Värm på för nybakad känsla.
Recept av Hanna Göransson. Hanna driver bloggen “Hur bra som helst”naturligtsnygg.se Där kan du ta den av massor av recept. Hanna är även författare till flera kokböcker, hennes första bok heter Friendly Food och finns att köpa här.
Keyword semmelwrap
Tried this recipe?Let us know how it was!