Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Glutenfri pizza
God glutenfri pizza med parmesan. RIktigt fint att bjuda på en fredagkväll när du har gäster. Går att byta ut toppingen mot något som du har hemma eller tycker mer om.
Inga röster ännu
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
12
minuter
minuter
Tillagningstid
16
minuter
minuter
Total tid
28
minuter
minuter
Måltid
Huvudrätt
Portioner
1
stycken
Ingredienser
1x
2x
3x
1
st
riven zuccini
2
st
ägg
½
dl
havremjöl
4,5
dl
riven parmesanost
1,5
dl
laktosfri mozzarella riven eller skuren i småbitar
1
tsk
premium psyllium
Topping
handskalade räkor
1
burk
laktosfri gräddfil
hackad purjolök (endast den gröna delen är low-FODMAP)
rostade solrosfrön
riven parmesan
svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 240 grader.
Riv zucchini och försök pressa ut all vätska ur den.
Blanda zucchinin med resten av ingredienserna till pizzadegen och låt den stå några minuter.
Bred sedan ut smeten på ett bakplåtspapper och försök få till en någorlunda rund och jämn pizzabotten.
Grädda den i cirka 13-16 minuter tills den fått fin färg.
Ta ut den och låt den kallna.
När den är kall brer du på gräddfil och toppar med räkor, salladslök, lite riven parmesan, svartpeppar och solrosfrön.
Skär i bitar och servera.
Anteckning
Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu
Keyword
glutenfri pizza
Tried this recipe?
Let us know
how it was!