Go Back
+ servings
glutenfri pizza

Glutenfri pizza

God glutenfri pizza med parmesan. RIktigt fint att bjuda på en fredagkväll när du har gäster. Går att byta ut toppingen mot något som du har hemma eller tycker mer om.
Inga röster ännu
Förberedelser 12 minuter
Tillagningstid 16 minuter
Total tid 28 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 1 stycken

Ingredienser
  

  • 1 st riven zuccini
  • 2 st ägg
  • ½ dl havremjöl
  • 4,5 dl riven parmesanost
  • 1,5 dl laktosfri mozzarella riven eller skuren i småbitar
  • 1 tsk premium psyllium

Topping

  • handskalade räkor
  • 1 burk laktosfri gräddfil
  • hackad purjolök (endast den gröna delen är low-FODMAP)
  • rostade solrosfrön
  • riven parmesan
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 240 grader.
  • Riv zucchini och försök pressa ut all vätska ur den.
  • Blanda zucchinin med resten av ingredienserna till pizzadegen och låt den stå några minuter.
  • Bred sedan ut smeten på ett bakplåtspapper och försök få till en någorlunda rund och jämn pizzabotten.
  • Grädda den i cirka 13-16 minuter tills den fått fin färg.
  • Ta ut den och låt den kallna.
  • När den är kall brer du på gräddfil och toppar med räkor, salladslök, lite riven parmesan, svartpeppar och solrosfrön.
  • Skär i bitar och servera.

Anteckning

Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu
Keyword glutenfri pizza
Tried this recipe?Let us know how it was!