Go Back
+ servings
Glutenfri Pajdeg med Mjölmix

Glutenfri Pajdeg med Mjölmix

Baka en glutenfri paj med detta enkla recept.Viktigt när man bakar en glutenfri pajdeg är att se till att du hartillräckligt med vätska samt någon ingrediens som har egenskaper som bindersamman degen, som tex psyllium.
Inga röster ännu
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 1 stycken

Ingredienser
  

  • 225 g glutenfri mjölmix, ljus
  • 1 tsk xantangummi
  • 100 g smör
  • 1 st ägg
  • salt
  • Vatten

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Blanda alla ingredienser och knåda väl till en mjuk massa.
  • Arbeta ut degen jämnt över pajformen.
  • Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
  • Går bra att använda som både matpaj och efterrättspaj.
Keyword glutenfri pajdeg
Tried this recipe?Let us know how it was!