Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Glutenfri Pajdeg med Mjölmix
Baka en glutenfri paj med detta enkla recept.Viktigt när man bakar en glutenfri pajdeg är att se till att du hartillräckligt med vätska samt någon ingrediens som har egenskaper som bindersamman degen, som tex psyllium.
Inga röster ännu
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid
Huvudrätt
Portioner
1
stycken
Ingredienser
1x
2x
3x
225
g
glutenfri mjölmix, ljus
1
tsk
xantangummi
100
g
smör
1
st
ägg
salt
Vatten
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla ingredienser och knåda väl till en mjuk massa.
Arbeta ut degen jämnt över pajformen.
Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Går bra att använda som både matpaj och efterrättspaj.
Keyword
glutenfri pajdeg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!