Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Glutenfri Kycklingpaj
En god glutenfri kycklingpaj till härliga bjudningar. Enkel att göra och passar alla på middagen.1
Inga röster ännu
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
32
minuter
minuter
Total tid
47
minuter
minuter
Måltid
Huvudrätt
Portioner
1
stycken
Ingredienser
1x
2x
3x
Pajbotten
150
g
smör
100
g
mandelmjöl
50
g
sesamfrön
1
tsk
salt
3
msk
premium psyllium
1
st
ägg
Fyllning
2
st
stora kycklingfiléer, tillagade i ugn ellerstekpanna
2
st
purjolökar
5
st
ägg
1
dl
grekisk yoghurt
1-2
tsk
salt
1
tsk
paprikakrydda
peppar
riven parmesanost
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°
Blanda mandelmjöl, sesamfrön, psyllium och salt.
Smula ner smöret och tillsätt ägget.
Knåda ihop blandningen till en jämn deg.
Kavla ut degen till lagom storlek och lägg i pajformen.
Grädda pajbottnen i ugnen ca 12 minuter tills den får en gyllenbrun färg.
När pajbottnen är färdig, ta ut och vrid upp ugnen till 200°.
Skär kyckling och purjolök i mindre bitar och strö ut jämnt över pajbottnen.
Rör ihop ägg, grekisk yoghurt och kryddor och tillsätt blandningen till pajformen. Avsluta med att smula riven parmesan överblandningen.
Grädda pajen i ca 20 minuter, tills osten får en gyllene färg. Låt svalna något och servera med en härlig sallad.
Anteckning
Tips! Om degen är svårarbetat så kavla ut den mellan två bakplåtspapper.
Recept från Tatjana Albinus, fler recept finns på
lowcarb.dk
Keyword
glutenfri paj
Tried this recipe?
Let us know
how it was!