Go Back
+ servings
glutenfri kycklingpaj

Glutenfri Kycklingpaj

En god glutenfri kycklingpaj till härliga bjudningar. Enkel att göra och passar alla på middagen.1
Inga röster ännu
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 32 minuter
Total tid 47 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 1 stycken

Ingredienser
  

Pajbotten

  • 150 g smör
  • 100 g mandelmjöl
  • 50 g sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 3 msk premium psyllium
  • 1 st ägg

Fyllning

  • 2 st stora kycklingfiléer, tillagade i ugn ellerstekpanna
  • 2 st purjolökar
  • 5 st ägg
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk paprikakrydda
  • peppar
  • riven parmesanost

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 180°
  • Blanda mandelmjöl, sesamfrön, psyllium och salt.
  • Smula ner smöret och tillsätt ägget.
  • Knåda ihop blandningen till en jämn deg.
  • Kavla ut degen till lagom storlek och lägg i pajformen.
  • Grädda pajbottnen i ugnen ca 12 minuter tills den får en gyllenbrun färg.
  • När pajbottnen är färdig, ta ut och vrid upp ugnen till 200°.
  • Skär kyckling och purjolök i mindre bitar och strö ut jämnt över pajbottnen.
  • Rör ihop ägg, grekisk yoghurt och kryddor och tillsätt blandningen till pajformen. Avsluta med att smula riven parmesan överblandningen.
  • Grädda pajen i ca 20 minuter, tills osten får en gyllene färg. Låt svalna något och servera med en härlig sallad.

Anteckning

Tips! Om degen är svårarbetat så kavla ut den mellan två bakplåtspapper.
Recept från Tatjana Albinus, fler recept finns på lowcarb.dk
Keyword glutenfri paj
Tried this recipe?Let us know how it was!