Go Back
+ servings
Glutenfri Focaccia Genovese

Glutenfri Focaccia Genovese

Himmelskt god glutenfri focaccia av Marta del Anna. Receptet är till en liten plåt och går utmärkt att frysa in.
Inga röster ännu
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Jäsning 1 timme 10 minuter
Total tid 1 timme 40 minuter
Måltid Bröd
Portioner 1 liten plåt

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Blanda majsstärkelse, rismjöl, durramjöl, bovetemjöl, xantangummi och psyllium väl i en stor bunke.
  • Smula ned jästen i 37 grader varmt vatten. Häll sedan i sirapen och rör om väl. Häll sedan detta över mjölblandningen och rör med en stor sked ordentligt. Ha inte i salt i detta skedet då detta förstör jäsprocessen. 
  • Blanda samman 20 g olivolja med 12 g salt. När väl mjölen och vätskan är sammanblandade ordentligt häller häller du i oljeblandningen och rör runt med ordentligt. Först med sked och sedan arbetar du in det med händerna.
  • Täck med plastfolie och låt jäsa ca 30-40 min till dubbla volymen.
  • Olja en ugnsform eller plåt med oliv olja. Tryck ut degen och låt sedan jäsa ytterligare 30-40 min.
  • Gör hål med fingerspetsar. Toppa med rosmarin och flingsalt. Blanda 1 msk olivolja med 2 msk vatten och häll över foccacian.
  • Grädda i mitten av ugnen på 250 C i 15 min, sedan sänk värmen till 230 grader och baka ytterligare 15 min.

Anteckning

Recept av @martaglutenfri.
Keyword focaccia, glutenfrit
Tried this recipe?Let us know how it was!