Blanda majsstärkelse, rismjöl, durramjöl, bovetemjöl, xantangummi och psyllium väl i en stor bunke.
Smula ned jästen i 37 grader varmt vatten. Häll sedan i sirapen och rör om väl. Häll sedan detta över mjölblandningen och rör med en stor sked ordentligt. Ha inte i salt i detta skedet då detta förstör jäsprocessen.
Blanda samman 20 g olivolja med 12 g salt. När väl mjölen och vätskan är sammanblandade ordentligt häller häller du i oljeblandningen och rör runt med ordentligt. Först med sked och sedan arbetar du in det med händerna.
Täck med plastfolie och låt jäsa ca 30-40 min till dubbla volymen.
Olja en ugnsform eller plåt med oliv olja. Tryck ut degen och låt sedan jäsa ytterligare 30-40 min.
Gör hål med fingerspetsar. Toppa med rosmarin och flingsalt. Blanda 1 msk olivolja med 2 msk vatten och häll över foccacian.
Grädda i mitten av ugnen på 250 C i 15 min, sedan sänk värmen till 230 grader och baka ytterligare 15 min.