Go Back
+ servings
glutenfria amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor

Ljuvligt goda och fluffiga glutenfria pannkakor på amerikanskt vis. Goda med lönnsirap, grädde och bär.
Inga röster ännu
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Efterrätt, Frukost
Portioner 8 stycken

Ingredienser
  

  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl havremjöl, glutenfritt
  • 1 dl majsmjöl
  • ½ dl rismjöl
  • ½ msk premium psyllium
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • smör till stekning

Till Servering

  • blåbär
  • lönnsirap
  • smör

Instruktioner
 

  • Vispa ihop alla ingredienser och låt stå och svälla i 5 minuter.
  • Hetta upp en liten stekpanna och stek i lite smör. Vänd när den fått fin färg och stek hastigt på andra sidan.
  • Servera med lönnsirap, smör och blåbär.

Anteckning

Recept och foto av Jessica Frej i samband med Nyhetsmorgon 8 november 2016.
Keyword glutenfria pannkakor
Tried this recipe?Let us know how it was!