Fantastiska matiga muffins som passar perfekt att hamed på ett buffébord vid en festlig middag, eller att ta med till ett knytkalas, eller varför inte en helt vanlig vardagskväll serverat med en god sallad. Receptet är både ägg- och glutenfritt.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft, eller 225 grader under/övervärme
Blanda psyllium och vattnet med en gaffel och ställ åt sidan för att svälla
Blanda samman alla torra ingredienser
Tillsätt oljan och psyllium-blandningen, som nu är som en gelé, och vispa under några minuter så att allt blandas väl och blir lite luftigt. Du kan med fördel använda en elvisp eller hushållsassistent
Hacka schalottenlöken fint och tillsätt i smeten tillsammans med persilja och ost, blanda under en halv minut så att allt är väl blandat
Grädda muffinsen i 18-20 minuter i 200 grader varmluft eller 225 grader över/undervärme
Låt svalna något innan du äter dem.
Anteckning
Tips! Du kan använda detta recept som grundrecept och tillsätta vad du vill. Tex, bacon, kycklingbitar, broccoli, spenat eller annat smarrigt.Recept och foto av Maria Blohm