Ekologiskt pumpafrömjöl från Österrike.
Vid tillverkningen av Lindroos pumpafröolja pressas oljan ut från pumpafröna och kvar återstår en fin massakaka som tas tillvara på. Denna pumpafrö-kaka består av finmalda pumpafrön som i tillverkningsprocessen har rostats, saltats och avfettats. Slutprodukten
– pumpamjölet – får således en härlig nötrostad, lätt saltig smak, och passar, tack vare sin låga fetthalt, utmärkt vid bakning av kakor, bakverk eller bröd. Upp till 30% av den angivna delen av mjöl från spannmål i ett recept kan ersättas med pumpafrömjöl. Eftersom denna produkt innehåller en hög andel protein, >60%, går det även utmärkt att tillsätta pumpafrömjöl i din smoothie för dig som önskar ett proteinrikt mellanmål!
Säljs i påsar om 500 g.
Ingredienser:
Pumpafrömjöl*. *KRAV-ekologisk ingrediens. Råvarans ursprung: Österrike.
| Näringsvärde per 100 g: | |
|---|---|
| Energi | 1851 kJ / 440 kcal |
| Fett | 15,2 g |
| - varav mättat fett | 3,2 g |
| Kolhydrat | 14,6 g |
| - varav sockerarter | 2,1 g |
| Fiber | 9,9 g |
| Protein | 61,2 g |
| Salt | 1,4 g |