Grym brunch
Naturligt glutenfria ingredienser
Recept till 3 st
Glutenfria Chokladpannkakor
Glutenfria chokladpannkakor är så gott. Det är så enkelt, så gott och går så snabbt. Den perfekta kvällsmåltiden när du inte orkar komma på något annat annat göra. Dessutom kan du toppa med alla möjliga slags nötter, frön och bär i mängder av kombinationer så det blir aldrig tråkigt. Använd gärna en mörk choklad, ca 100%, för att få kraftig och riktigt chokladsmak.
Tips för glutenfri bakning
På www.psyllium.se har vi samlat massor av bra tips för glutenfri bakning som du kan applicera i detta recept på glutenfria frallor. Ett hett tips är följande:
Våg är bättre än mått
Att mäta ingredienserna med våg istället för att gå efter mått ger en mer exakt fördelning mellan ingredienserna. Glutenfria bakverk är mer känsliga för om det blir mer eller mindre av någon mjölsort eller psyllium tex. Investera i en bra våg helt enkelt.
Glutenfria Chokladpannkakor
Ingredienser
- 2 st bananer
- 3 st ägg
- 1 tsk premium psyllium
- ½ dl hackad mörk choklad
- 1 msk chiafrön
- ½ dl vatten
Instruktioner
- Mosa bananerna med mixer eller med en gaffel.
- Kläck i äggen och rör runt.
- Tillsätt psyllium, den hackade chokladen, chiafrön samt vatten och vispa runt.
- Låt svälla några minuter så psylliumfröskalen hinner suga åt sig vätskan.
- Stek på medelvärme tills önskat konsistens.