Baka godare glutenfritt bröd med högkvalitativt ekologiskt teffmjöl från Lindroos.
- Kvalitativt ekologiskt teffmjöl
- Glutenfritt basmjöl
- Bröd, bullar och bakverk
- Gott i pannkakor
- För bättre glutenfri bakning
Teffmjöl är ett naturligt glutenfritt mjöl som används som bas vid glutenfri bakning. Teffmjöl är mycket uppskattat och ingår i både bröd och bakverk. Det ger en mild nötig smak och mättar bra. Det har sitt ursprung i det Etiopiska köket där man bla gör tunna pannkakor och bröd.
Under hösten lanserar Lindroos flera ekologiska glutenfria mjölsorter med syfte att höja standarden och resultatet på glutenfri bakning. Kvalitet på ingredienserna gör skillnad och med dessa olika mjölsorter kommer du märka stor skillnad. Lägg där till flera tekniska ingredienser som psyllium, SoftBake och Xantangummi så har du allt som behövs för att baka riktigt gott glutenfritt bröd.
Finns att handla i ekologisk matbutiker eller nätbutiker som tex apotea. Följ den gröna länken för att komma till Lindroos webshop med glutenfria produkter
Recept med teffmjöl
Klicka på bilden nedan för att ta del av flera recept med teffmjöl. Bland annat hittar du ett väldigt gott recept med pumpafrön och solrosfrön.
Ingredienser:
Ekologiskt Teffmjöl*
*Från certifierade ekologiska odlingar
1 dl teffmjöl väger ca 60 g
Näringsvärde per 100 g: | |
---|---|
Energi | 1499 kJ / 354 kcal |
Fett | 2,4 g |
- varav mättat fett | 0,50 g |
Kolhydrat | 73,80 g |
- varav sockerarter | 1,80 g |
Fiber | 8,1 g |
Protein | 13,40 g |
Salt | 0,01 g |