Go Back
+ servings
Julbröd i långpanna

Glutenfritt julbröd i långpanna

Mustigt julbröd med julkryddor. Riktigt mysigt till julens härliga mat.
Inga röster ännu
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Jäsning 1 timme 20 minuter
Total tid 2 timmar
Måltid Bröd
Portioner 1 formbröd

Ingredienser
  

  • ½ pkt röd jäst
  • 33 cl julmust
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 msk premium psyllium
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald pomerans
  • 1 tsk mald fänkål
  • ½ tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • ½ dl mörk sirap
  • 1 dl russin
  • 1 dl kesella
  • 2 dl 100 % rena havregryn
  • ½ dl pofiber
  • 450-500 g glutenfri mjölmix

Instruktioner
 

  • Värm julmust, vatten och olja till 37°C.
  • Rör ut jästen och blanda i psyllium. Låt svälla i 10 minuter.
  • Blanda i resten av ingredienserna. Arbeta degen väl med hjälp av assistent eller matberedare. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
  • Smörj en långpanna 30 x 40 cm eller två mindre ugnsformar och bröa med pofiber. Ha i degen i formen och låt jäsa 30 – 40 minuter under bakduk. Grädda i 200° i 25 – 30 minuter.
  • Rör ut 1 msk mörk sirap med 1 msk vatten och pensla det varma brödet. Låt svalna under bakduk.

Anteckning

Recept av Tina Redlund
Keyword glutenfritt bröd
Tried this recipe?Let us know how it was!