Go Back
+ servings
Glutenfria Frasiga Våfflor

Glutenfria Frasiga Våfflor

Snabba och enkla glutenfria våfflor.
Inga röster ännu
Tillagningstid 15 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 6 stycken

Ingredienser
  

  • 3 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl valfri växtbaserad eller vanlig mjölk
  • 2 msk solrosolja eller kokosolja
  • 2 krm xantangummi
  • Fett till våffeljärnet t.ex. äkta smör eller kokosolja

Instruktioner
 

  • Blanda de torra ingredienserna.
  • Tillsätt mjölken, olja och rör till en jämn smet.
  • Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med matfett till första våfflan. Lägg på ca 0,5-1 dl smet och grädda till frasiga våfflor. Vänta 5 minuter.
  • Rör om i smeten då och då för att förhindra att majsstärkelsen sjunker till botten.
  • Servera gärna med lättvispad grädde och sylt.

Anteckning

Recept av Marta Del Anna i samarbete med Svenska Celiakiförbundet.
Keyword glutenfria våfflor
Tried this recipe?Let us know how it was!