Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Glutenfria LCHF-frallor
Inga röster ännu
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
25
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid
Bröd
Portioner
8
Ingredienser
1x
2x
3x
100
g
Solrosmjöl
150
g
Keso
2
st
Ägg
1
dl
Vatten
2
tsk
Bakpulver
½
tsk
Salt
¼
dl
Linfrön
½
dl
Sesamfrön
50
g
Smält smör
1
msk
premium psyllium
1
msk
Xantangummi
Solroskärnor att toppa med
Instruktioner
Börja med att sätta igång ugnen på 200 grader.
Mixa ihop keso, ägg, vatten och solrosmjöl till en jämn och fin smet.
Tillsätt smält smör och mixa vidare.
Ta de andra torra ingredienserna och blanda ihop i en egen skål.
Blanda snabbt ner blandningen i den ”blöta” smeten. Här gäller det att vara snabb och effektiv.
Låt degen vila i 5-10 minuter så att den får binda ihop sig.
Med fuktade händer formar du nu 7-8 lika stora bollar som placeras på en plåt. Tryck till dom lite så att dom plattas ut lite.
Strö på lite solroskärnor eller andra frön.
Grädda i mitten av ugnen cirka 22-25 minuter.
Ta ut och låt frallorna svalna på galler.
Anteckning
Receptet är skrivet av Lari Salminen som driver hemsidan
LCHF-arkivet
. Besök honom för massor av tips, recept och inspiration.
Keyword
glutenfritt bröd
Tried this recipe?
Let us know
how it was!