Go Back
+ servings
Glutenfritt Bröd med Blåbär

Glutenfritt Bröd med Blåbär

Ett gott glutenfritt bröd med frisk smak av blåbär.
Inga röster ännu
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 timme
Jäsning 1 timme 30 minuter
Total tid 2 timmar 45 minuter
Måltid Bröd
Portioner 1 avlågt bröd

Ingredienser
  

  • 20 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk chiafrön
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk sirap
  • 7 dl durramjöl
  • 3 tsk xantangummi
  • 2 tsk brödkryddor
  • 50 g hackad spenat
  • 1 kruka timjan grovhackad
  • 1 dl frysta blåbär

Instruktioner
 

  • Blanda ut jästen med vattnet och rör i chiafrön, olivolja och sirap.
  • Låt stå ca 5minuter.
  • Under tiden, blanda de torra ingredienserna och rör ner med de blöta med en sked. Avsluta med att röra ner spenaten, timjan och blåbären.
  • Häll smeten i en rund form och låt jäsa i 90 minuter.
  • Sätt ugnen på 225 grader C och låt brödet gräddas i ca 60 minuter.
  • Låt brödet svalna innan du hugger in i detta goda bröd.

Anteckning

Recept och bild av Sara Mobäck, Saramoback.com Sara har celiaki och typ 1 diabetes och är en stor inspirationskälla för många. Otroligt driven och aktiv tjej som vi på Lindroos uppskattar mycket. Följ henne för daglig inspiration.
Keyword blåbärsbröd, glutenfritt bröd
Tried this recipe?Let us know how it was!