team lindroos

Team LiNDROOS

Vi älskar idrott och tycker att alla barn och ungdomar ska få utöva den idrott de gillar oavsett situation. Därför är vi varje år med och sponsrar hundratals barn som har diabetes via olika diabetesläger som finns runtom i Sverige. Förutom detta är vi med och stöttar idrottare med diabetes som vågar satsa på sin idrott och visa att diabetes inte är något hinder för detta.

Gustav Åkesson

Ålder: 24 år
Idrott: Skridskor
Bor/klubb: Västerås, Motala AIF Skrinnarna

Meriter:

5:e bäst i Sverige på 500m säsong 2017/2018 4:e bäst i Sverige på 1000m säsong 2017/2018 7:e bäst i Sverige på 1500m säsong 2017/2018

Flertalet junior-SM medaljer Inlines.
Senior-SM Medalj (brons) 300m på tid, Inlines 2016.

Varför är skridsko den roligaste idrotten att hålla på med?

Jag har alltid gillat hög fart och känslan man får när allt bara “stämmer”! Skridsko är en extremt komplex idrott där man behöver allt. Det vill säga styrka, explosivitet, koordination, stabilitet, uthållighet, mental styrka och fokus. Allt detta gör att jag fastnat för speed skating då det är så många roliga utmaningar man måste bemästra för att bli bäst.

Vad är största utmaningen med att ha diabetes och satsa på en idrott?

Största utmaningen med att bedriva en elitsatsning med diabetes (i mitt fall typ1) är att ha blodsockret i en balanserad nivå. Det gäller att ha koll på hur mycket kolhydrater jag kan stoppa i mig före samt efter träning samtidigt som jag reglerar insulin dos efter vad man äter och vad för träning som är på gång eller är slutförd. Kort och gott. Träning sänker blodsocker, mat höjer. Dock kan inte jag bli utan insulin för då åker blodsockret i höjden och det kan ge komplikationer senare i livet. Så jag måste ta rätt mängd insulin via en spruta för att blodsockret skall vara i balans. Ingen gång är den andra lik, man måste ta allt man gjort eller ska göra i beaktning.

Mål för kommande säsonger?

Mina mål för säsong 2018/2019 är att bli en bättre skridskoåkare tekniskt. Då jag anser att speed skating handlar om 75-80% teknink vill jag förbättra mig så mycket som möjligt under pågående säsong för att kunna åkare snabbare nästkommande. Jag har som mål att inom 2 år kvalificera mig för världscupen. Det är en bit kvar, men om jag fortsätter som jag gör nu finns det stor chans att mina drömmar om att representera Sverige dels i världscupen samt EM/VM/OS går i uppfyllelse. Det är dem stora målen. Sedan har jag mindre delmål på vägen så som att slå klubbrekord och ta SM tecken kommande säsonger och förhoppningsvis redan 2018/2019.


Thelma Eskilsson

Ålder: 16 år
Idrott: Boxning
Bor/klubb: Ystad, BK Viljan

Meriter:

Två diplom SM-guld.
Vunnit Golden girl 2 gånger – en stor internationell tävling endas för kvinnor.
Landslagsdebut 2018 och och tog guld i sin klass.
Har också blivit utnämn till månadens boxare som gäller alla boxare i hela landet.

Varför är boxning den roligaste idrotten att hålla på med?

Boxning är väldigt roligt sport att träna eftersom att den är väldigt intensiv. Något som skiljer sig från andra sporter är att man får en väldigt stor respekt för dom man tränar med vilket ger en bra relation, vilket gör träningarna så mycket roligare och man kan utvecklas mycket mer tillsammans. Att tävla i boxning passar inte alla, så är man en av dom som tar steget och tävlar är det så himla roligt för en själv att följa sin egna utveckling i ringen, vilket jag själv har lagt märke till och sporrat mig att fortsätta.

Vad är största utmaningen med att ha diabetes och satsa på en idrott?

Min största utmaning är att klara av dom långa träningspassen. Ett boxningspass är ca 1,5 timme långt och jag kan först ha en längre uppvärmning/fys på 30 minuter, sedan boxas i högt tempo hela tiden i 30- 40 min och sedan avlutats det med ca 20 min säck i ännu högre tempo. Det är ett svårt pussel att få ihop eftersom att jag vill få ut så mycket som möjligt av träningarna.


Erik Andersson

Ålder: 17 år
Idrott: Kanot
Bor/klubb: Nyköping, Nyköpings Kanotklubb

Meriter:

2018 Sprint-SM Åldersklass H18
K1    500 m    5:a
K2    500 m    2:a
K4    200 m    1:a
K4    500 m    1:a
K4  1000 m     1:a

Varför är kanot den roligaste idrotten att hålla på med?

Paddling är roligt för att man är ute i naturen och hänger med kompisar och att det jobbigt, man måste ta i för att det ska gå fort.  Jag har paddlat lite hela livet eftersom mina föräldrar paddlar och började sedan satsa på kanot när jag var 10. När jag var 15 var jag bäst i min klass och tog sm guld.

Vad är största utmaningen med att ha diabetes och satsa på en idrott?

Det svåraste med träning och diabetes är att sockret ska ligga bra hela tiden, innan träning efter träningen och när man sover, annars ger inte träningen lika mycket, eller att man behöver hoppa över ett pass helt.

Mål för kommande säsonger?

Mina mål för kommande säsong är att ta medalj på alla k1 distanser på SM(guld på 500) och att komma med i juniorlandslaget.


Mikaela Wendt

Ålder: 17 år
Idrott: Längdskidor
Bor/klubb: Mora och Åsarna, Bålsta Skidklubb

Meriter:

Kortvasan 2017 30km Åkte jag på tiden 01:48:55.
Ica loppet i Åsarna. Tävlade i klassen D21 45km. På tiden 3:37:22 det räckte till en 13 plats

Varför är längdskidor den roligaste idrotten att hålla på med?

Man får komma ut i friska luften. Träningen varierar ganska mycket. Jag älskar utmaningar och det känns som denna sport kan ge mig mycket utmaningar om jag kommer långt. Och så är längdskidor det bästa jag vet.

Vad är största utmaningen med att ha diabetes och satsa på en idrott?

Största utmaningen med att ha diabetes typ 1 och satsa på sin sport är att man måste altid ligga bra i blodsockret annars ger inte träningen nått. 
Är man hög i blodsockret är det farligt att träna och då ger träningen inte någon effekt. Eller om man är låg i blodsocker så måsta man stanna mitt i träningspasset och vila 15 minuter och äta. Om man inte gör det så kan man hamna i koma och värsta fall dö.

Mål för kommande säsonger?

Mina mål med min idrott är att utmana mig själv och se hur lång jag kan komma i min satsning inom längdskidor.